Lugnet
  Björnskogsvägen 82

  Gustavsberg

  Björnskogsvägen 82

  Visningar

  Björnskogsvägen 82

  Trevlig bostad i populära Styrmannens bostadsrättsförening

  Hjärtligt välkomna till Björnskogsvägen 82 och denna nymålade gavellägenhet med fönster i tre väderstreck. Bostaden är en trea om 79 kvm med eftertraktad radhuskänsla och uteplats i solsäkra sydväst. Här bor ni i ett trivsamt område med naturen runt knuten – endast 30 min med buss från Slussen.

  • Rumsbeskrivning

   Ni välkomnas hem till en möblerbar hall med praktiskt klinkergolv och fyra inbyggnadsgarderober med överskåp. Lägenheten målades om i november 2019 och bjuder genomgående på stilren design. Dessutom genereras en exemplarisk ljusmiljö, tack vare fönster i tre väderstreck. Rummen har vitmålad träpanel i tak, vilket ytterligare förstärker den luftiga känslan.

   Köket är ljust och minimalistiskt med högblanka fronter, väggar och tak i vit samt vitmålat linoleumgolv. Utrustningen består av extra bred induktionshäll och ugn, kyl och frys (samtliga Cylinda), fläkt (Franke) samt diskmaskin (Electrolux). Plats ges för ett matbord om fyra personer och här äter ni frukost med natursköna vyer över ett skogsparti – kanske får ni se ekorren kila mellan träden medan dagens första kopp kaffe intas?

   Vardagsrummet är rymligt och golvet utgörs av originalparkett lagd i mönster av holländskt förband. Komplettera förslagsvis med tidstypiska stringhyllor, vintagefåtöljer och guldpalm.

   De två sovrummen har ny ekparkett och det ena är försett med fina originalgarderober. Sovrummens ljusa interiör skapar en harmonisk atmosfär och ni får dessutom lyxen att vakna upp med vacker utsikt över naturens grönska.

   Badrummet erbjuder helt ny inredning och är försett med stort fönster. Utrustningen består av wc, badkar, kommod, spegelskåp och handdukstork samt tvättmaskin (Cylinda).

   Exteriört väntar en uteplats i sydväst, som blir er solsäkra oas under sommarhalvåret. Uteplatsen har högt staket och frodig grönska som bidrar till insynsskydd. Önskas skugga i värmen är det bara att fälla ut den stora markisen.

   Till lägenheten hör ett förråd om ca 4 kvm. Uppvärmda garage (separat kö) och parkeringsplats med motorvärmare finns att hyra. Föreningen erbjuder dessutom odlingslotter längst upp i området. Ni kan därtill hyra samlingslokal och gästrum – perfekt när det vankas högtidsfirande eller födelsedagsfest.

   På Björnskogsvägen 82 bor ni med naturen runt knuten men endast 1,7 km från Gustavsberg centrum. Ni behöver bara traska tre minuter för att befinna er i Skeviks naturreservat och lika långt är det till närmaste förskola. Närmaste busshållplats väntar 200 meter från porten och resan till Slussen tar en halvtimme.

  • Fakta
   Tillträde
   Omgående eller enligt ök.
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   B07
   Lgh.nmr. LM
   1002
   Adress
   Björnskogsvägen 82
   Postnummer
   134 35
   Postort
   Gustavsberg
   Distrikt
   Gustavsberg
   Område
   Lugnet
   Boarea
   79 m2
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
  • Föreningen
   Namn
   Brf Styrmannen
   Bildades
   1968
   Byggår
   1968
   Juridisk person
   Nej
   Hiss
   Nej
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Brf Styrmannen. I föreningen finns 168 st lägenheter. Brf Styrmannen är en mycket stabil förening med ordnade lekplatser, mysiga grillplatser och välskötta planteringar. Naturen in på knuten med fina vandringsleder bakom husen förbi Skeviks grotta till Skeviks Gård eller längs Värmdöleden ut mot Aspvik.

   Allmänt om föreningen: Föreningens bostadshus byggdes 1967- 1968 och innehåller: 28 stycken lägenheter med 1 rum och kök 22 stycken lägenheter med 2 rum och kök 116 stycken lägenheter med 3 rum och kök 2 stycken lägenheter med 4 rum och kök Fastigheterna uppvärms från egen panncentral vilken huvudsakligen eldas med pellets, som vintertid kompletteras med olja. Medlemmarna har tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Polletterna kostar 20 kronor och räcker i 30 minuter. Vid extra stämma 1994 beslutades att föreningen skulle starta en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyten. Beroende av lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kronor per månad, vilket belopp, vid en eventuell överlåtelse är att betrakta som kapitaltillskott. Sedan 2008 betalar föreningen även alla medlemmars individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Mer information finns på föreningens hemsida www.styrmannen.com. Övrigt

   Styrmannens ekonomiska förvaltning sköts av Storholmen Förvaltning AB. Storholmen handhar alla frågor i samband med försäljning och överlåtelse av bostadsrätt i föreningen. De handhar även föreningens medlemsregister, samt registrering och avregistrering av pantförskrivningar. Alla dokument i samband med överlåtelse och vid pantförskrivning skickas direkt till Storholmen.

   Du kan komma i kontakt med Storholmen via telefon, e-post, eller via Storholmens hemsida. Telefon: 0771-786 746, måndag-fredag mellan klockan 07.00-21.00 E-post: info@storholmen.se Hemsida: www.storholmen.se

   Byggnaden

   Försäkring Styrmannen är försäkrad i Trygg-Hansa. Som lägenhetsinnehavare bör du teckna hemförsäkring som inkluderar ansvarsförsäkring. Föreningen har tecknat bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga bostadsrättsinnehavare, det innebär att du inte behöver teckna en sådan via din hemförsäkring. Ta kontakt med styrelsen vid behov av uppgifter om bostadrättstillägget i försäkringen.

   Renoveringar

   se årsredovisning

   Planerade renoveringar

   se årsredovisning

   Övriga utrymmen

   Bokning av Gästlgh./Lokal Information: Vår gästlägenhet/föreningslokal på Björnskogsvägen 70 är till för släkt och vänner och kan endast bokas av medlemmar i BRF Styrmannen. Lokalen kan bokas för övernattning och/eller evenemang. I lokalen finns det dusch, toalett, kök, sovrum för fyra personer och en större yta för evenemang.

   Uthyrningskostnader: Gästlägenhet: Första dygnet kostar 300 kronor, därefter 200 kronor per dygn. Detta gäller per bokningstillfälle. Föreningslokal: 200 kronor per dygn. Debiteringen hanteras av Storholmen och hamnar på kommande avgiftsavi.

   TV/Internet

   Bredband och kabel-TV Vi har ett avtal med Telenor om bredband och kabel-TV. Bredband via bredbandsuttag i varje lägenhet ger tillgång till internet med 100/10 Mbit/s. Router att ansluta till bredbandsuttaget för att erhålla trådlöst bredband via wifi ingår inte i avtalet. Wifi måste således var och en lösa själv utefter de behov på täckning man har. För TV via kabel ansluten till antennuttag i lägenheterna ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud, samt kanalpaket T2-Flex.

   Kontaktuppgifter till Telenor: Telefon: 020 222 222 Hemsida: https://www.telenor.se Felanmälan eller annat ärende via e-post: https://www.telenor.se/kundservice/kontakta-oss/mejla/

   Upplåten mark

   Trevlig uteplats i sydväst

  • Kostnader
   Månadsavgift
   4 484 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
   Kommentar till avgiften

   VVS fond 176kr/mån

   Hushållsel
   363 kr/månad
   Hemförsäkring
   99 kr/månad
   Summa driftskostnader
   462 kr/månad
   Personer i hushållet
   1

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Närområde & Kommunikationer
   Område

   Lugnet är ett lugnt och uppvuxet villa och lägenhetsområde som är byggt på 60 och 70-talet. Området är beläget alldeles i utkanten av Gustavsbergs centrum. Här finns bl.a. en förskola som ligger endast ett stenkast från lägenheten. Skolor finns också, den närmaste är Munkmora skolan. Inom gångavstånd finns även Ekedalsskolan och Kvarnbergsskolan som är den största. För den friluftsintresserade så finns här mycket fina vandringsleder och stora naturområden. Bakom Lugnet finns leden som tar dig förbi Skeviks Gård. Ekedals belysta motions och skidspår ligger också i närheten och därefter tar Nacka Golf bana vid, med sin 18-håls bana.

   Mycket nära de goda busskommunikationerna från Lugnet. Buss 422 eller 425 tar er till Stockholm på ca 25 min. Möjligheten finns självklart att ta en kortare promenad ner till centrum för ytterligare avgångar in mot Stockholm.

  • Dokument & Länkar

  Budgivning

  # Datum Status Bud
  1 ons 11 dec 11:04 Aktiv 2 375 000 kr
  2 tis 10 dec 15:34 Aktiv 2 350 000 kr
  1 tis 10 dec 11:47 Aktiv 2 300 000 kr

  Visningar

  Intresserad av denna bostad?

  Anmäl Intresse

  Tipsa en vän

  Fakta

  Pris:
  2 495 000 kr (Utgångspris)
  Adress:
  Björnskogsvägen 82, Lugnet
  Yta:
  79 m2
  Rum:
  3 rok
  Trappor:
  0 av 3
  Avgift:
  4 484 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

  Ansvarig Mäklare

  Erik Garpenbeck
  Erik Garpenbeck

  Reg. Fastighetsmäklare


  Bilder

  Hörnläge med kvällssol
  En bostad i mycket fint läge
  Originalparkett
  Hela bostaden är nymålad
  Med fönster i tre väderstreck
  Härligt ljus
  Kök med bra matplats
  Högblanka luckor
  Gott om plats
  Planritning
  Sovrum med utgång till uteplats
  Sovrum intill köket
  Från kök
  Badrum med ny inredning samt tvättmaskin
  Från hall
  Hall
  Uteplats i sydväst
  Med naturen runt knuten
  Välordnat område
  Hörnläge
  Förråd om ca 4 kvm i port 78
  Gustavsbergs centrum
  Hamnen
  Munkmoraskolan
  Hemköp hamnen

  Karta

  Bolagsinformation
  Gustavsbergs Centrum, 134 30, Gustavsberg Värmdö
  Lugnets Allé 14 120 66 Stockholm
  Alla rättigheter © Berggren & Co Fastighetsmäklare

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Vill du värdera din bostad