Mörtnäs
  Bybacken 11

  Värmdö

  Bybacken 11

  Visningar

  Bybacken 11

  Villa Engberga - One in a Million

  Denna unika drömfastighet ligger i Stockholms vackra skärgård på en avskild och privat halvö med bil-access. Mitt på denna halvö finns en höjd där denna magnifika, nybyggda villa om 307 kvm varsamt är placerad med fria utblickar i alla väderstreck. Villan som är ritad av de internationellt erkända Tham & Videgård visar en tydlig tredelning och materialitet: en sockel av ljus reliefgjuten betong, ett öppet mellanplan av glas omgivet av en regelbunden pelarstruktur, och en mer privat övervåning med fasader av svartbränd träpanel. Fasaden är i Shou Sugi Ban teknik (Japansk miljövänlig träbevaringsteknik) där varje bräda har bränts för hand. Allt är i yppersta klass med högsta funktionalitet. Hit kan du kan välja att ta bilen, båten eller helikoptern. Med bil/buss ca 25 minuter till Slussen och båt ca 30 minuter. På ca 10 minuter med båt är du i Vaxholm. Film på objektet eller här: https://youtu.be/5wT_cw5to6I

  • Rumsbeskrivning

   De internationellt erkända Tham & Videgård arkitekter ligger bakom denna unika drömvilla på egen halvö i Stockholms innerskärgård. Denna exklusiva villa med internationell stil och klass består av tre våningar med entré i det nedersta planet som förutom en generös entréhall rymmer ett gästrum/studio samt ett större allrum, teknikrum, kapprum, badrum samt en tvättstuga . Alla dessa rum får en spännande och harmonisk atmosfär genom de vackert svängda väggarna i fin, platsgjuten betong. Här går det t.ex utmärkt att bygga en vinkällare för den som önskar.

   Den rundade trappan tar oss upp till mellanplanet som rymmer stora sociala ytor med kök, matplats och allrum som ligger i ett öppet sammanhang runt trapp, förvaring och eldstad. Allt är vackert utformat med enhetliga skåps luckor i ljus alm från Kvänum, arbetsbänkar i carraramarmor och den maskinella utrustningen från Miele. Här är det en fröjd att laga mat och umgås. Middagen avnjutes sedan vid den rejält tilltagna matplatsen som ligger i anslutning och med utblick över havet och naturen. De helgjutna betonggolven harmonierar med klippor, hav och himmel från generösa fönsterpartier. Hela mellanplanet badar i ljus från alla väderstreck och flera utgångar leder till skyddade terrasser med sol från söder och väster. Härifrån tar man sig vidare ut på tomten, klippor, terasser och bryggor i både öst- och sydvästläge med sjöbod (sept 2021) med bastu samt brygganläggning med segelbåtsdjup.

   Det översta planet känns ombonat med målade väggar, trägolv och snedtak. Det extravaganta plankgolvet från Dinesen, Douglas Classic, skapar ett mycket elegant och harmoniskt uttryck tack vare de extraordinära dimensionerna, 28 mm tjocka och 300 cm breda och lagda i hela längder, ger en storslagen och tydlig referens till det majestätiska Douglasgran trädet. Våningsplanet rymmer två sovrum med tillhörande badrum samt ett väl tilltaget "master bedroom" med badrum och klädkammare i svit. Alla sovrummen är väl försedda med garderober och det stora badrummet i anslutning till "master bedroom" har dubbla handfat och duschar.

   Samtliga badrum har golv och väggar i 300 x 300 mm stora kalkstens klinker, Hors från Gillberga på Öland. En slipad vacker kalksten med små porer och fin kornstruktur med härliga variationer i kulör, textur och struktur. Gedigna, massiva innerdörrar av gran som är avlutade och oljade med vitpigment för att inte gulna, ca 2,75 m höga. Bostaden har ett påkostad ljud och övervakningssystem, mer detaljer under bilagor.

   Detta är ett unikt tillfälle till ett privat och ogenerat boende, men ändå med närhet till allt. Du kan välja på att ta bil, båt eller varför inte helikopter? Gårdsplanen ger möjlighet för landningsplats eller kanske en egen paddelbana!

   Tack vare att fastighetens fantastiska läge på en udde ges möjlighet att vakna upp med lugnet och morgonsolen i öster och kanske ta dagens första dopp i havet. För att sedan avsluta dagen med ett avkopplande bad i bubbelpoolen och njuta av solen som sjunker i väst. De som besökt Engberga förstår att denna plats är mycket speciell och tillfället att förvärva denna egendom är "One in a million"

   Området Mörtnäs är ett trevligt villaområde med en härlig mix av nybyggda stora villor och äldre charmiga byggnader. Beläget mitt på Värmdö vid Torsbyfjärden och har direktkontakt med Stockholms norra skärgård på den ena sidan och Grisslingen med utfart mot den södra skärgården på den andra. Närheten till Stockholm city, motortrafikled ända fram till området och täta bussförbindelser, 25 minuter in till city, gör området bekvämt att bo i för den som vill ha tillgång till natur och skärgård men ändå vara nära storstadens puls och nöjen. I anslutning till området finns dessutom ett stort butiksområde, Mölnvik, med det mesta man kan behöva i affärsväg.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Fastighetsbeteckning
   VÄRMDÖ MÖRTNÄS 1:162
   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress
   Bybacken 11
   Postnummer
   139 36
   Postort
   Värmdö
   Distrikt
   Gustavsberg
   Område
   Mörtnäs
   Boarea
   307 m2
   Boarea enligt
   Lantmäteriet
   Boareabeskrivning

   Se ritningar under bilagor

   Biarea
   85 m2
   Tomtareal/mark
   4200 m2
   Tomtareal enligt

   Lantmäteriet

   Total areal
   4200 m2
   Antal rum
   7
   Antal sovrum
   4
   Max antal sovrum
   5
  • Pantsättningar & Inteckningar
   26st inteckningar på totalt 14 000 000 kr
  • Byggnad

   Allmän information

   Nybyggt

   Byggår
   2021
   Grund
   Platta på mark
   Tak
   Bränt trä
   Fasad
   Träfasad
   Fönster
   3-glasfönster
   Utvändiga plåtarbeten
   Plåt
   Stomme
   Betong och trä
   Bjälklag
   Betong

   Byggnadskommentar

   Slutbesiktigat maj 2021. Sjöbod och garage sommaren 2021.

   Vatten
   Kommunalt vatten året om
   Avlopp
   Kommunalt avlopp
   Uppvärmning
   Bergvärmepump
   Värmeanläggning
   Ålder
   2021
   Märke
   CTC
   Skick
   2021
   Ventilation
   Mekanisk till- och frånluft FTX
   Jordning
   Jordat
   Skorsten
   Skorsten av plåt

   Skorstenskommentar

   Godkänt

   Parkering

   Dubbelgarage

   Uteplats

   Flera uteplatser och bryggor

   Övriga byggnader

   Garage samt sjöbod med bastu

   TV/Internet

   Fiber finns i området.

   Utförda renoveringar

   Nybyggt

   Fel och brister

   Inga, se frågelista under bilagor- Samtliga bygghandlingar finns dokumenterade.

  • Kostnader
   Hushållsel
   583 kr/månad
   Vatten och avlopp
   750 kr/månad
   Renhållning
   250 kr/månad
   Uppvärmning
   2 333 kr/månad
   Väg
   250 kr/månad
   Samfällighet
   333 kr/månad
   Fiber
   417 kr/månad
   Summa driftskostnader
   4 917 kr/månad

   Beskrivning av kostnader

   Fri från fastighetsskatt i 15 år Huset är nybyggt så exakta kostnader för drift gällande uppvärmning finns ej.

   Personer i hushållet
   4
   Årlig elförbrukning
   25000 kWh/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration

   Kommentar

   Upprättas inom ett år på säljarens bekostnad. energiberäkning finns.

  • Taxering
   Taxeringsår
   2022
   Taxeringsvärdet är
   Ej fastställt
   Värderingsår
   2022

   Beskrivning

   Nytt taxeringsvärde kommer.

  • Närområde & Kommunikationer
   Område

   Mörtnäs ligger i ett av Värmdös vackraste och mest attraktiva områden och i närheten finns bad- och båtplats. Populära Grisslinge havsbad, med härlig sandstrand och välrenommerad restaurang, ligger bara några minuters promenad från Mörtnäs. Här har boende i Mörtnäs exklusiv tillgång till en privat del av stranden.

   Inom gångavstånd finns Värmdö köpcentrum, skola, förskolor och restauranger m.m. Värmdö Köpcentrum har ett stort och varierat utbud med affärer som ICA Maxi, Willys, Apoteket och Systembolaget samt restauranger och klädbutiker. Här finns även gym och Intersport för den träningsintresserade.

   Lite längre bort ligger Värmdö Marknad med bland annat Coop, Jysk, EM, Biltema och Plantagen. I Gustavsbergs Centrum och Hamnen finns ytterligare utbud med caféer, äventyrsbad, vårdcentral och banker.

   För de hästintresserade finns ett antal stall i närheten liksom finns det golfbanor för de golfintresserade. För dig med båt är möjligheterna oändliga.

   Mörtnäs ligger inte långt från storstaden och med direktbuss från Grisslinge tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 30 minuter. Det går även en direktbuss till cityterminalen under rusningstrafiken.

   Värmdö kommun bjuder, kort sagt, på en skön mix av allt det goda man vill ha i sin närhet när det gäller bad, shopping, vacker natur, vidsträckta strövområden och goda kommunikationer in till storstadens puls.

  • Dokument & Länkar
  • Rättigheter & Belastningar

   Gemensamhetsanläggning

   Värmdö Mörtnäs Ga:2

   Planer och bestämmelser

   Mörtnäs 1:581 m.fl., Detaljplan (Beslutsdatum: 20050905, Registreringsdatum: 20060810)

   Rättigheter förmån

   Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning

   Rättigheter last

   Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning

   Rättigheter förmån

   Avtalsservitut: Väg mm - Se beskrivning

   Rättigheter förmån

   Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vatten-och avloppsledning från fastighetsgräns fram till den kommunala anslutningspunkten på fastighet mörtnäs 1:17, enligt karta. - Vatten-och avloppsledning

   Översättning saknas för: ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS

   Avtalsservitut VILLA

  Visningar

  Intresserad av denna bostad?

  Anmäl Intresse

  Tipsa en vän

  Fakta

  Pris:
  80 000 000 kr (Pris)
  Adress:
  Bybacken 11, Mörtnäs
  Yta:
  307 m2
  Rum:
  7 rok

  Ansvarig Mäklare

  Erik Garpenbeck
  Erik Garpenbeck

  Reg. Fastighetsmäklare


  Bilder

  One in a million
  Ritad av Tham & Videgård
  Handbränt trä - Shou Sugi Ban teknik
  Sol morgon till kväll
  Gediget hantverk
  Magiskt utsikt
  Miele kök med carrera marmorbänkar
  Välkommen upp!
  Master bedroom med badrum och stor klädkammare
  Magiskt ljussatt
  Nedre hall och flera utrymmen för tex vinkällare
  Magisk undervåning med flera möjligheter
  Badrum i Kalksten och Ölandssten
  Entré med stor hall och dörrar om 2800mm.
  Härlig natur
  Med plats för en padelplan till höger
  Kvällssol
  Planritning
  Tomtritning
  Fastighetskarta-2021-07-30

  Karta

  Bolagsinformation
  Gustavsbergs Centrum, 134 30, Gustavsberg Värmdö
  Lugnets Allé 14 120 66 Stockholm
  Alla rättigheter © Berggren & Co Fastighetsmäklare

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Vill du värdera din bostad