Birka
  Järneksvägen 8

  Nacka

  Järneksvägen 8

  Järneksvägen 8

  Drömboende i Nacka med enastående karaktär och trädgård

  På Järneksvägen 8 presenteras en sekelskiftesvilla i toppskick med grönskande trädgård. Denna vackra bostad om 188 kvm från 1922, bjuder på en unik karaktär med stor charm. Här samspelar klassiska sekelskiftesdetaljer med moderna och påkostade bekvämligheter. Fyra fungerande eldstäder, varav tre kakelugnar. Plankgolv, nybeställd bergvärmepump, nyrenoverat platsbyggt kök med känsla och stil, belägen mitt i Birka i Nacka.

  • Rumsbeskrivning

   Redan i entrén möts vi av villans fantastiska charm och en klassisk täljstens kamin. Den rymliga hallen har klinkergolv och gott om plats för att ta emot gäster samt förvaring av kläder och skor. Vidare in i villan väntar många sekelskiftesdetaljer såsom välbevarade trägolv, kakelugnar, vackra fönster och innerdörrar. Ursprungsdetaljerna får sällskap av moderna bekvämligheter och exklusiva finesser som genomsyrar hela huset.

   Det lantligt, hemtrevliga platsbyggda köket, byggt av Gamla Stan Kulturbygg har eleganta detaljer som visar på en stor kärlek till hantverket. De platsbyggda skåpen är målade i sobert grön/grått, arbetsbänkar i carraramarmor och handtillverkad dubbel porslinsho från Shaws i England. Köket ger gott om utrymme för hela familjen att delta i matlagningen. I den högklassiga utrustningen finns bland annat en rejäl AGA spis med gashäll och elugnar, en dröm för den matlagningsintresserade. Stor fläktkåpa, diskmaskin från Miele samt kyl från Electrolux. Linoljemålad pärlspont, rejält plankgolv och praktiskt traditionellt skafferi samt matplats mitt i köket bidrar till en härlig genuin känsla. I direkt anslutning till köket ligger veranda i söderläge som vidare leder ut till den grönskade trädgården som lockar med flera platser för middagar utomhus den varmare årstiden.

   Vidare på entréplanet väntar presentabla salonger för allt från högtidsbjudningar till vardagens rofyllda hemmakvällar. Vackra glasdörrar ramar in de väldisponerade rummen som har en imponerande takhöjd. Kakelugnar sprider skön värme och trevnad under årets mörkare delar medans originalfönster i toppskick bjuder på generösa ljusinsläpp. Matsal i härlig, glasad veranda, där en gärna börjar aftonen med en aperitif och ett fat oliver, omgivna av de omsorgsfullt spröjsade glaspartierna.

   Det övre våningsplanet nås via en vackert svängd trä trappa till en hall med stilren tapet från Morris och charmig kakelugn. Den möblerbara hallen ger dessutom tillgång till vindens förrådsutrymmen. Tre sovrum, är strategiskt avskilda från entréplanets sociala ytor. Sovrummen i olika storlekar och utformning ger stor frihet att inreda helt efter egna preferenser.

   Övre planet är utrustat med dubbla badrum, utrustade med dusch, handfat och WC. Det större badrummet är utrustat med dubbla handfat i kommod. Båda badrummen har helkaklade väggar i vitt och snyggt matchande svart/vitt klinkergolv med golvvärme. I det stora badrummet ger två vackra fönster ett behagligt ljus. Kvällstid sprider infällda spotlights och belysning ovanför speglarna ljus. Gäst WC med handfat finns i anslutning till entrén.

   Källarplanet nås antingen inifrån via trappan från entréplanet eller via groventrén. Här är det inrett med hobbyrum och tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare arbetsbänk med tvättho och bra med ytor för klädvård. Här finns också förrådsutrymmen och villans bergvärmeanläggning.

   Helan villan präglas av sitt genuint fina skick, känsla och stil, omgärdad av en mycket välskött och uppvuxen trädgård. Prunkande rabatter med växter som blommar från tidig vår till sen höst. I februari blommar julrosor som följs av snödroppar och krokus. Blommande fruktträd, syrener och löjtnantshjärta på försommaren efterföljs av bland annat lavendel och pioner. Framåt hösten avslutas blomningssäsongen av klätterhortensia och skogsaster.
   Röda- och svarta vinbärsbuskar, krusbär, valnötsträd och körsbärsträd bidrar med bär och frukt för hela året. Växthus på garagegaveln med gamla handblåsta fönster är perfekt för att förbereda sommarens plantor och odling. Alltsammans är kantat av fint stensatta uteplatser och grusade gångar. Här är det lätt att hitta en plats för olika behov och att följa årets växlingar. Det vackra fristående varmgaraget samt förråds- och vedbod med el indraget bidrar till att fullända intrycket och ger god plats för förvaring.

   Fastigheten ligger i ett av Nackas äldsta, vackraste och mysigaste villaområden med lummiga trädgårdar och höga kulturvärden. Det är promenadavstånd till några av Nackas bästa skolor - från förskola till gymnasieskola och Nackas största idrottsanläggningar (simhall, ishall, bollhall, idrottshall, fotbollstält). Det finns fina promenadstråk längs Järlasjön, med bad sommartid och plogad skridskobana när isarna ligger. Fina promenadvägar finns också längs Ryssviken. Nacka Forum och Sickla köpkvarter ligger också nära och behöver du ta dig in till City är det bra kommunikationer med bussar eller Saltsjöbanan med anslutning till tvärbanan och inom en nära framtid även tunnelbana. Du är i stan inom en kvart. Här är det lätt att leva!

  • Fakta
   Tillträde
   Enl ök - när säljarna hittat nytt på Gotland
   Fastighetsbeteckning
   NACKA SICKLAÖN 135:6
   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress
   Järneksvägen 8
   Postnummer
   131 56
   Postort
   Nacka
   Distrikt
   Nacka
   Område
   Birka
   Boarea
   188 m2
   Boarea enligt
   Lantmäteriet
   Boareabeskrivning

   Villa, Boarea (BOA) 188 kvm EP 95 kvm, ÖP 93 kvm Villa, Biarea (BIA) 83 kvm Råvind 15 kvm, Källare 68 kvm Garage (BIA) 28 kvm separat byggnad Förråd (BIA) 16 kvm separat byggnad

   Biarea
   151 m2
   Tomtareal/mark
   947 m2
   Tomtareal enligt

   Lantmäteriet

   Total areal
   947 m2
   Antal rum
   7
   Antal sovrum
   3
   Max antal sovrum
   4
  • Pantsättningar & Inteckningar
   21st inteckningar på totalt 6 843 000 kr
  • Byggnad

   Allmän information

   1998 Påbyggnad övre glasveranda 2015 tillbyggnad källare, entré och två bad/duschrum på övervåning 2015 Uppförande av garage.

   Standardpoäng
   28
   Byggår
   1922
   Om-/tillbyggnadsår
   1998, 2015
   Grund
   Platta på mark/Suterräng
   Tak
   Taktegel
   Fasad
   Träfasad
   Fönster
   2-glasfönster med spröjs
   Utvändiga plåtarbeten
   Plåt
   Stomme
   Trä

   Byggnadskommentar

   Ny bergvärmepump beställd!

   Vatten
   Kommunalt vatten året om
   Avlopp
   Kommunalt avlopp
   Uppvärmning
   Bergvärmepump samt el
   Värmeanläggning
   Skick
   NY pump beställd - levernas i höst.
   Ventilation
   Mekanisk frånluft

   El kommentar

   Delvis uppdaterat genom åren

   Skorsten
   Murad skorsten

   Skorstenskommentar

   Flera kakelugnar

   Parkering

   På egen uppfart

   Uteplats

   Flera härliga platser

   Övriga byggnader

   Garage samt större förråd

   TV/Internet

   Fiber

   Utförda renoveringar

   1922 - 23 Huset byggdes 1994 - 1996 Renovering/restaurering, samtliga fönster renskrapade, omglasade yttre glasrutor, målat med linoljefärg 1995 Uppsättning av kakelugn i herrum 1995 Delvis bytt el, nya eluttag nedre- och övervåning 1998 Påbyggnad övre glasveranda 1998 byte tak med Vittinge tegelpannor 1998 Uppförande av veranda vid kök 1998 Delvis bytt el 2000 Uppföring av kakelugn (porslinsugn) övervåning 2006 Uppförande av förråd samt plank 2009 Uppföring av kakelugn matrum/kök 2015 tillbyggnad källare, entré och två bad/duschrum på övervåning 2015 Uppförande av garage. 2015 Ommålning av hallen på entrévåning 2017 Säkerhetsfilm (okrossbara fönster) installerad på samtliga fönster i källare och nedervåning 2020 Renovering kök, platsbyggt. 2021 De mindre sovrummen nymålade och nytapetserade 2021 Hall ovanvåning nymålat och nytapetserat

   Fel och brister

   Se frågelista under bilagor, besiktigad- bristerna som är ngt att åtgärd åtgärdas i samråd med köpare.

  • Kostnader
   Hushållsel
   583 kr/månad
   Vatten och avlopp
   750 kr/månad
   Renhållning
   292 kr/månad
   Uppvärmning
   2 583 kr/månad
   Fiber
   417 kr/månad
   Summa driftskostnader
   4 625 kr/månad
   Fastighetsskatt
   8 874 kr/år

   Beskrivning av kostnader

   Ny bergvärmepump beställd och installeras efter sommaren/hösten! Elkostnad är beräknad för 2022.

   Personer i hushållet
   2
   Årlig elförbrukning
   30517 kWh/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Energideklaration
   Utfördes
   Måndag 8 nov 2021
   Energiprestanda
   83 kWh/m2
   Status
   Energideklaration är utförd
   Besiktades av
   Eklund
   Energiklass
   E

   Kommentar

   Under bilagor

  • Taxering
   Taxeringsår
   2022
   Taxeringsvärdet är
   Fastställt
   Värderingsår
   2022
   Taxeringsvärde byggnad
   2 721 000 kr
   Taxeringsvärde totalt
   6 470 000 kr
  • Närområde & Kommunikationer
   Område

   Villaidyllen i Birka är en av nackas äldsta villaområden. Här finns bostäder kvar från sent 1800-tal. Området ligger mellan Nacka kyrka och Nacka forum. Birka kommer nu att förändras då nya tunnelbanan byggs ut till Nacka. Läs gärna mer på Nacka kommun om Birkaområdets framtidsplaner med nya tunnelbanan.

  • Dokument & Länkar

  Budgivning

  # Datum Status Bud
  3 ons 25 maj 13:16 Aktiv 17 150 000 kr
  2 ons 25 maj 10:05 Aktiv 17 125 000 kr
  3 ons 25 maj 08:50 Aktiv 17 100 000 kr
  2 tis 24 maj 19:03 Aktiv 17 050 000 kr
  1 tis 24 maj 19:01 Aktiv 17 000 000 kr

  Visningar

  Intresserad av denna bostad?

  Anmäl Intresse

  Tipsa en vän

  Fakta

  Pris:
  17 500 000 kr (Utgångspris)
  Adress:
  Järneksvägen 8, Birka
  Yta:
  188 m2
  Rum:
  7 rok

  Ansvarig Mäklare

  Erik Garpenbeck
  Erik Garpenbeck

  Reg. Fastighetsmäklare


  Bilder

  Järneksvägen 8, Birka
  Bostad i toppskick
  Flera fungerande eldstäder
  Platsbyggt kök
  Planritning
  Källare
  Plankgolv
  AGA spis - en dröm för den matlagningsintresserade
  Rymlig matplats
  Gäst wc
  Hall med bra förvaring
  Mot entré
  Välkommen upp!
  Övre hall
  Arbetshörna/veranda/sovrum
  Badrum
  Separat wc
  Master bedroom
  Sovrum två
  Sovrum tre
  Övre veranda
  Källarplan med tvättstuga och hobbyrum
  En fantastiskt byggnad
  Groventré
  Sommarbilder
  Nytt garage
  Fastighetskarta-2021-04-23

  Karta

  Bolagsinformation
  Gustavsbergs Centrum, 134 30, Gustavsberg Värmdö
  Lugnets Allé 14 120 66 Stockholm
  Alla rättigheter © Berggren & Co Fastighetsmäklare

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Vill du värdera din bostad