södermalm
  Södermannagatan 66A

  Stockholm

  Södermannagatan 66A

  Södermannagatan 66A

  Trevlig bostad i solid förening

  Centralt och attraktivt läge på Södermalm, i välskött HSB förening erbjuder vi denna trevliga och välplanerade trerummare med balkong mot innergård. Två bra sovrum samt rymligt kök med matplats. Garage i huset, gemensamhetslokal samt övernattnings lägenhet finns i denna trivsamma förening. Här bor du centralt och har nära till allt.

  • Rumsbeskrivning

   Entré till hall som har bra med plats för kläder och skor. Lägg därtill en stor praktisk klädkammare. Rakt in från hallen ligger köket som har gott om skåp för förvaring samt rejäl matplats vid fönstret. Vita skåpsluckor och vitvaror samt golv i ekparkett. I anslutning till köket ligger det större sovrummet som har tre garderober och utgång till balkongen. Även detta rum har ekparkettgolv såsom även vardagsrummet som får sitt ljus från stort fönster och den helglasade franska balkongen. I anslutning till vardagsrummet ligger det mindre sovrummet med två garderober och linoleumgolv.

   Det rymliga helkaklade badrummet med klinkergolv är utrustat med dusch bakom glasade dörrar, WC, handfat och tvättmaskin. I lägenheten finns även klädkammare med linneskåp. Till denna bostad finns ett förråd.

   Alldeles intill Skanstull på attraktiva Södermalm i centrala Stockholm ligger denna trevliga bostadsrättsförening med 143 lägenheter. Tre av föreningens uppgångar vetter mot Ringvägen, åtta mot Södermannagatan. Fastigheten är från 1974 med garage under hus och gård som renoverades 2009. Föreningen undersöker nu möjligheten att exploatera vinden .

  • Fakta
   Tillträde
   Omgående
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   94
   Adress
   Södermannagatan 66A
   Postnummer
   116 65
   Postort
   Stockholm
   Område
   södermalm
   Boarea
   70 m2
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
  • Föreningen
   Namn
   HSB BRF Bohus i Stockholm
   Bildades
   1974
   Byggår
   1974
   Juridisk person
   Nej
   Hiss
   Ja
   Våning
   1 av 4
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Alldeles intill Skanstull på attraktiva Södermalm i centrala Stockholm ligger vår trevliga bostadsrättsförening med 143 lägenheter. Tre av föreningens uppgångar vetter mot Ringvägen, åtta mot Södermannagatan. Fastigheten är från 1974 men garaget under hus och gård renoverades 2009.

   Brf Bohus är en äkta förening och ligger på Södermalm i Stockholm. Föreningen är medlem i den kooperativa organisationen HSB och köpte fastigheten "Masken 51" 1974, då de nuvarande husen byggdes. Fastigheten ligger vid hörnet Södermannagatan/Ringvägen och har elva portar, Ringvägen 134-138 samt Södermannagatan 64-74 vilka sammanlagt består av 143 lägenheter.

   Brf Bohus har lägenheter med 1-4 rum samt fem kommersiella lokaler med hyresrätt. Bostadsrättsinnehavarna har förutom sin nyttjanderätt till lägenheterna fri tillgång till tvättstuga, återbruksrum, fritidslokal, cykelrum, barnvagnsrum, bastu och hobbyrum.

   Föreningen äger ett garage som ligger under gården med infart från Södermannagatan. Garaget har 111 platser med tillgång till tvättplats. Medlemmar i bostadsföreningen har förtur till att hyra garageplatser. Om ingen medlem står i kö hyrs de ut till icke-medlemmar.

   Hyran för en garageplats är 1 100 kr/månad för medlemmar och 1 626 kr/månad för icke-medlemmar.

   I hyran ingår en bricka. Ytterligare brickor kostar 50 kr och en sändare kostar 500 kr, detta betalas inte tillbaka när garageplatsen sägs upp.

   För nyckelbricka eller sändare kontakta styrelsen styrelsen@brfbohus.se

   Kön till garageplatser administreras av HSB. Här kan du ansöka om garageplats.

   Brf Bohus har en god ekonomi och en god likviditet. Månadsavgifterna har höjts marginellt under de senaste åren. Solid förening med låg skuldsättning och inga akuta renoveringsbehov. Man har låtit undersöka skicket på föreningens rör och stammar för att ha kontroll på tidsramarna inför ett stambyte som är planerat till 2023.

   Till varje lägenhet hör en inre fond som kan disponeras av bostadsrättsinnehavaren för reparationer av lägenheten. Föreningsstämman beslutade 2006 att inte längre avsätta medel till den inre fonden. De medel som finns kvar i den inre fonden övergår till den nye bostadsrättsinnehavaren vid överlåtelse. Mot uppvisande av kvitto kan utlägg för reparationer i lägenheten betalas ut av HSB. Hur mycket som finns i den inre fonden framgår av avin för månadsavgiften.

   Byggnaden

   2007: Målning av trappuppgångar 2007: Ny belysning i trappor & entréer 2007: Nytt system för avvattning och avisning av tak 2009: Ombyggnad av gård 2009: Renovering av garage 2010: Renovering av två hissar, port 66 & 66A 2010: 4 nya tvättmaskiner är inköpta 2010: Målning av den stora tvättstugan 2010: Målning av källargolven 2013/14: Byte av fönster 2015: Renovering av bastu och tillhörande utrymmen, Ny övernattningslägenhet 2016: Inredning bastu, utbyte av hiss Södermannagatan 70 2017: Byte av hissar på Södermannagatan 64, 68 och Ringvägen 136, Uppdatering av fastighetens brandskydd, OVK utförd samt underhåll av tak 2018: Underhåll av styr- och reglerutrustning för ventilation, renovering av expedition, förbättring av taksäkerhet

   Kabel-tv via ComHem, basutbud, ingår i avgiften. Bredband via ComHem, individuell anslutning, eller via fibernätet från Telia. De som bor i lägenheten skall äga denna till minst 10 %, max två ägare. Medlemskap krävs i HSB Stockholm. Juridisk person accepteras inte.

   Pantsättningsavgift på 465 kr tas ut av låntagaren och överlåtelseavgift om 1163 kr tas ut av säljaren. Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen. Medlemskapet skall tecknas genom via hemsida: http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan

   Renoveringar

   se årsredovisningen under bilagor.

   Planerade renoveringar

   Stambyte samt ev byggnation vind.

   Övriga utrymmen

   I Brf Bohus finns det flera gemensamma utrymmen som föreningens medlemmar kan använda utan kostnad. Det finns förutom garage, tvättstuga, cykelrum, hobbyrum, barnvagnsrum även en fritidslokal, bastu och en stor gård med lekplats för barnen. Återbruksrummet finns på Södermannagatan (ingång mellan port 72 och 74).

   Bohus har en egen övernattningslägenhet som kan hyras för 400kr natten och bokas via bokning@brfbohus.se

  • Kostnader
   Månadsavgift
   3 960 kr/månad
   Kommentar till avgiften

   I månadsavgiften ingår el, värme, vatten, bredband via Telia och ComHems grundutbud för kabel-tv.

   Hemförsäkring
   230 kr/månad
   Summa driftskostnader
   230 kr/månad
   Personer i hushållet
   1

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Närområde & Kommunikationer
   Område

   Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området.

   På Söder finns all tänkbar service, vårdcentral och läkarmottagning samt nära till Rosenlunds sjukhus, Ersta sjukhus och Södersjukhuset. Flera förskolor, skolor och gymnasium med olika inriktningar, både friskolor och kommunala.

   Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan. Flertalet livsmedelsbutiker i området. *** ICA Supermarket på Folkungagatan. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.

   Kommunikationerna är goda med tunnelbana, flera busslinjer och pendeltåg från Södra station. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken med Saltsjöbanan och i närheten går även färjorna till Djurgården.

   Parkering På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

  Intresserad av denna bostad?

  Anmäl Intresse

  Tipsa en vän

  Fakta

  Pris:
  5 995 000 kr (Högstbjudande)
  Adress:
  Södermannagatan 66A, södermalm
  Yta:
  70 m2
  Rum:
  3 rok
  Trappor:
  1 av 4
  Hiss:
  Ja
  Avgift:
  3 960 kr/månad

  Ansvarig Mäklare

  Erik Garpenbeck
  Erik Garpenbeck

  Reg. Fastighetsmäklare


  Bilder

  Södermannagatan 66A
  Trivsam bostad med balkong
  Planlösning
  Hammarby IP
  Gångavstånd till allt trevligt
  Trevlig gård

  Karta

  Bolagsinformation
  Gustavsbergs Centrum, 134 30, Gustavsberg Värmdö
  Lugnets Allé 14 120 66 Stockholm
  Alla rättigheter © Berggren & Co Fastighetsmäklare

  Intresseanmälan för

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Låt oss värdera din bostad.

  Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi med en kostnadsfri värdering.

  Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

  Tack för ditt meddelande!

  Vill du värdera din bostad